דע שכדאי לרכוש לפני שמתחילים

YOU BETTER KNOW

חלל עבודה – הטרנדים החמים בעיצוב משרדים

מחקרים מוכיחים שסביבת עבודה יפה מובילה להישגים מצוינים.
התחרות בשוק העבודה והשינויים מזכירים לנו שההשקעה בחלל העבודה היא מההשקעות החשובות להצלחת העסק.
חוויית העובדים במקום העבודה מושפעת רבות מסביבת העבודה, עיצוב חללים אלטרנטיבי שומר על העובדים מתחדשים ויצירתיים.

אז איך הופכים את המשרד שלכם לכזה? קבלו סקירה קצרה של הטרנדים החמים ביותר, שעושים חשק לעבוד.
אזהרה: מתאים לחברות שאוהבות לחשוב מחוץ לקופסה.

"שכונות" החליפו את ה -Open space
בשנים האחרונות התרחשו מהפכות במרחב הישיבה בארגונים. הנושא של Open space במקומות העבודה רחוק מלהיגמר. מחקרים עיתיים שפורסמו מעידים על כך של- Open space יש מגבלות ולכן, היום הקונספט המוביל הוא יצירת "שכונה", סביבת עבודה שמרכזת עובדים בעלי מכנה משותף בסביבת העבודה, שדרוג של ה- Open space הקונבנציונלי.
תכנון "שכונות" נועד לייצר Networking למידות הלקוח ולמחלקות בתוך החברה.
אם Open space היה מייצר יצירתיות אך מנגד חוסר ארגון בישיבה של העובדים, תכנון "שכונות" בא לדייק את מרחב העבודה. בתכנון מדויק, "שכונות" הוא הפתרון האולטימטיבי לישיבה במשרדים לחברות מרובות מחלקות.

בואו נתלבש על איזה צבע
מה צריך לקחת בחשבון כשניגשים לבחירת פלטת הגוונים במשרד?
השפעת הצבעים על המרחב.
שפה משותפת עם צבעי המותג.
תחושת העובדים והלקוחות.
שילוב הגוונים ויצירת עיצוב חלל הוליסטי.
בחירת גווני הצבע למשרד צריכה להתאים לשני קהלי יעד: עובדי החברה והלקוחות המבקרים בה.
הגוון של צבע הקירות במשרד ישפיע על יעילות העבודה של העובדים ויעביר את המסרים של החברה.
הטרנד המוביל היום הוא להתלבש על צבע אחד דומיננטי.
נכון, לרוב משרדים המעוצבים בצבע דומיננטי, נוטים לכיוון עיצובי מודרני, אולי אף פלסטי, מתכתי. אך אין זה אומר שהתחושה במשרד תהיה קרה או מרוחקת. זה תלוי כמובן בשאר האלמנטים בחלל ובשילוב ביניהם וכן הלאה.
בחירת סט עכשווי של גווני צבע לעיצוב מודרני יכול לעורר יצירתיות בקרב העובדים אך גם להפריע לריכוז ולהסיח את הדעת אם העבודה ברובה חשבונאית או פקידותית.

חדרי ישיבות במגוון גדלים ו-Phone booth עם פרטיות
חדרי הישיבות משתנים בגודלם. חדר ליחיד, דרך חדרים לצוותים של כמה אנשים ועד חדרי ישיבות גדלים.
בעידן החדש של ה – Open space והשכונות נדרש לייצר פרטיות לכל עובד לפרקי זמן. כיום ישנם חדרי ישיבות מודולריים שמאפשרים גמישות בהתאם להשתנות הצרכים של החברה. היכולת לשנות את החלל בעיצוב הבסיס מאפשרת גמישות מרבית ויוצרת בקרב העובד תחושת פרסונליזציה בחלל המשותף.

חללים מולטי-פונקציונליים
העידן ההיברידי משלב בתוכו פינות עבודה שהן גם פינות מנוחה, פינות אוכל, פינות קריאה ופינות השראה. תכנון החלל כמולטי-פונקציונאלי מחייב דיוק חשיבה יצירתית פורצת דפוסים.
טכניקת השילוב מייצרת שפע בחלל העבודה וניתן לראות אותה בצורה בולטת בעיקר בחברות בינלאומיות גדולות שהבינו שבכדי לייצר מוטיבציה ותחושת שביעות רצון גבוהה בקרב העובדים, עליהם לייצר סביבות עבודה אלטרנטיביות שמדברות בשפתם של דור ה-X ודור ה-Z.

כוחן של מילים
יצירתיות לא יוצרים רק באמצעות עיצוב החלל אלא באמצעות השקעה בכוחות ההנעה הפנימיים בקרב העובדים. משפטי השראה הינם טרנד עולמי שהפך להיות כלי עיצובי במקומות עבודה. כתיבת טקסט עם משמעות אשר מעטר את קירות המשרד לצד אומנות עכשווית מייצר אפקט חשיבתי בקרב העובדים. אנחנו ממליצים בחום להשקיע מחשבה בבחירת משפטי ההשראה כך שישקפו את המסרים שהחברה רוצה להעביר לעובדיה, את הייחודיות בה, את הציפייה מהעובדים בה, ותעודד חשיבת חדשנית והתפתחות פנימית בקרב העובדים שתשפיע על הישגי החברה.

עבודה בעמידה
המודעות לבריאות הגוף בעידן החדש מחייבת לייצר פתרונות עיצוביים שמאפשרים עבודה לא רק בישיבה סטטית מול מחשב. ישנם מגוון פתרונות לייצר תנועתיות ביום העבודה וביניהם שולחנות עבודה גבוהים, פינות קפה קטנות ופינות הסבה שמאפשרות לשנות את מנח הישיבה.
ברבים מהמשרדים קיים חלל המיועד לפעילות גופנית במהלך או בסוף יום העבודה, חדרי כושר, חדרי יוגה, פילטיס ומלתחות צמודות. דרכים נוספות לעודד תנועתיות בחברה היא עידוד השימוש במדרגות במקום במעלית, חניה לאופניים לעובדים שבוחרים לרכב אל המשרד. כל אלה יוצרים תרבות ארגונית תומכת ב- Well being לגוף ולנפש, תרבות המעודדת קיימות וסביבה ירוקה.