ידע שכדאי לרכוש לפני שמתחילים
YOU BETTER KNOW
אוכל – הרבה מעבר לארוחת צהריים קונבנציונאלית
בהפסקות אוכל ישנם אלמנטים חברתיים סוציאליים אשר יוצרים זמן מינגלינג עבור העובדים והן חלק חשוב מאוד ביצירת תחושת שייכות ובשביעות רצון של העובדים.
בשנתיים האחרונות חדרי האוכל במקומות העבודה עברו מהפכה של ממש, בייחוד לאחר תקופת הקורונה בה כולם עבדו מהבית, חזר הצורך לזמן משותף שמאפשר שיח א-פורמלי.
אולם, חדר האוכל הקונבנציונאלי והמוכר אינו עומד בציפיות הדור ובסטנדרטים של העידן החדש.
ענקי ההייטק מגייסים את השפים המובילים בתעשייה לחדרי האוכל שלהם ו"מעמד הביניים" של חברות התעשייה מנסים להכניס למטבח המוסדי אוכל טוב ואווירה של ארוחה משותפת.
לפני שרצים להשקיע בחדרי אוכל מפוארים ובמיוחד בחדרי אוכל מבשלים, הנה לכם כמה נקודות למחשבה.
יש ערך גדול לפגוש אנשים וקולגות, מבחינת משאבי האנוש וההתפתחות הארגונית. בתקופה האחרונה יותר ויותר חברות חוזרות לאסור על העובדים לאכול ליד שולחן העבודה, בעיקר בגלל חשיבותה של ההפסקה וכן רגישות כלפי אנשים רגישים לריחות.
יתרה מכך, יש חברות לרבות שרוצות לדרבן את העובדים לשוב ולעבוד ממקום העבודה ולא מהבית.
מערך ההסעדה וחוויית הסועד הופכים להיות כלי בידי מחלקות משאבי האנוש, שמדרבן אנשים להגיע למקום העבודה.
מודל העבודה ההיברידי, המגמות השונות בעולם התזונה, טבעונות, גלוטן free ותחליפי חלב מחייבים לדייק את ההסעדה ואת הפלטפורמות המתאימות בחלל שמאפשרים את הגיוון ואת ההשתנות היומיומית. הדרך הנכונה והמדויקת היא לגייס צוות מתכננים ויועצים ייעודיים לתכנון חדרי אוכל בבנייני משרדים, אשר מכירים את המגמות השונות בשוק ומתאימים את התכנון למגמות החדשות.
צוות בעל ניסיון רחב בבנייה של חדרי אוכל מבשלים מקלים וחוסכים כסף וזמן בשלבים מוקדמים.