ידע שכדאי לרכוש לפני שמתחילים
YOU BETTER KNOW
תכנון מדויק זה שם המשחק
בתחילת פרויקט ישנם משתנים רבים שצריך להעריך עוד בשלב התכנון. להשקעה בשלב ההתחלתי יש משמעות גדולה בצמצום זמנים וטעויות במהלך שלב הביצוע. עיצוב מדויק ומתוכנן משפיע על קשת רחבה של מרכיבים בתוך הארגון: אוירה, חיבור העובדים למקום העבודה, מיתוג העסק.
לכל איש מקצוע בצוות המומחים בפרויקט ממנהל הפרויקט עד לאדריכל והמעצב ישנה אחריות רבה בשלב התכנון. בדיקה מקצועית ומדויקת עוד בטרם שלב השלד אשר לוקחת בחשבון את הנתונים הבסיסיים עליהם מושתת הפרויקט תייעל את תהליך הבנייה ותחתוך עלויות.
ריכזנו עבורכם את הטעויות הנפוצות:
עיצוב כמשפיע על התכנון המקדים
רבים נוטים להאמין שהעיצוב הוא השלב האחרון בבנייה, אולם, מדובר בטעות שכן בחירת העיצוב עוד בשלב התכנון תאפשר להביא לידי ביטוי רעיונות גדולים בצורה שבה תכנון המבנה יתמוך את הרעיון העיצובי. חשיבה מראש על העיצוב צריכה להיעשות כשהיא לוקחת בחשבון את חזון החברה, הערכים שלה, ואת התבנית שנרצה לייצר. בחירת הריהוט בהתאם לצבעי המותג של החברה ויצירת שפה עיצובית שלמה אפשרית כאשר יורדים לפרטים בתוכנית העיצובית המקדימה.
צמצום רעשי רקע אקוסטיקה לא נכונה יוצרת סביבת עבודה לא יעילה שמקשה על העובדים להתרכז.
לגובה התקרה יש חשיבות רבה ביצירת אקוסטיקה נכונה. חשוב להקפיד על תקרה אקוסטית ועל כלים נוספים כגון: חלונות וקירות מבודדי רעש ושטיחים שסופגים רעש. בכל אלה נשתמש על מנת לייצר סביבת עבודה שקטה ונעימה שתייצר ריכוז מרבי, פרטיות, ותאפשר לעובדים לבצע עבודה איכותית.
עיצוב תאורה
חשוב לזכור שמדובר בסביבת עבודה ולכן התנאים הסביבתיים צריכים להיות בסטנדרט הגבוה ביותר.
תאורה לא מספקת תגרום לעובדים לייצר מאמץ שווא של העיניים ותגרום לעייפות מוגברת.
תאורה חזקה יוצרת תחושת ניכור ולכן תאורה מאוזנת המשלבת בתוכה אור טבעי תייצר תחושת חמימות ביתית. טרנד נוסף בעולם זה הוא גופי תאורה שונים, גבוהים, נמוכים, תלויים או עומדים מאפשרים לנו לפזר את האור בצורה מעניינת לעין ומוכוונת לפינות הישיבה או לפינות העבודה ליצירת אוירה מתאימה.
עיצוב חשוב אבל נוחות קודמת
המשרד מהווה עבור העובדים בית שני, הם מבלים בו את מירב שעות היום. הם צריכים להרגיש בו הכי קרוב לבית. נוחות נמצאת בפרטים הקטנים: התאמת מיקום שקע החשמל לצרכי העובד, המיקום של המזגן וגובה הכיסא לעומת גובה השולחן בקרבה לפינת הקפה ולחדרי הישיבות, נגישות למתג האור, קרבת החניה למשרד וכו'.
תחושת הזרימה במרחב עם כמה שפחות מאמצי יתר יכולה להיווצר בחשיבה בתכנון מוקדם כאשר לנגד עינינו צרכי העובד.
מטבח לא תואם לצורך
בשנים האחרונות קיימת מגמה של הגדלת המטבחים בכדי להביא שפים שיבשלו את הארוחות עבור העובדים. המגמה הזו אינה מתאימה לכל משרד. גודל המטבח וחדר האוכל צריך להיקבע לאחר חשיבה על גודל החברה, שיטת ההסעדה, ימי העבודה מהבית. בנוסף, אם קיימים חדרי קפה או מטבחונים קטנים זה ישפיע על עיצוב מתחם ההסעדה הגדול. החברה סועדת על קיבתה ולכן גם בתכנון המטבח נדרש לשים דגש על מיקום החלל, המרכזיות שלו, האוירה העיצובית, וכל אלה על מנת לגרום לעובדים לתחושת פסק זמן אמיתית ואיכותית במהלך יום העבודה המפרך.
הדור החדש מבין שחדר האוכל הוא מספק הרבה מעבר לצורך לאכול, אלא מהווה מקום לגיבוש, חיבור ויצירת הווי בקרב העובדים.
מטעויות לומדים.
חשוב לקחת בשלב התכנון את כל המשתנים בתוך פרויקט, בעיקר אלו שעשויים להוות משפיעים מרכזיים על התחושה שתיווצר במבנה ולתת להם מענה מלא ומדויק.
אין חכם כבעל ניסיון. אצלנו בחברת "MOON PROJECTS" נמצאים מיטב המומחים בליווי כל פרויקט על כל שלביו החל משלב התכנון ועד שלב הביצוע ומקפידים על סטנדרטים גבוהים בכל שלב ושלב בהתאם לדרישות הלקוח.